Защо трябва да нанасяме околоочен крем и с какво той е по-различен от останалите кремове за лице?


Може би, всички сте си задавали този въпрос. Не се заблуждавайте, че крема за лице, било то дневен или нощен, ще заличи тъмните кръгове под очите ви. Ако разчитате само на него, ще станете много разочаровани и неудовлетворени. Зоната около очите е деликатната и е най-чувствителната част от лицето. Там кожата е тънка и при нея липсва последния слой мастни клетки. Когато жените достигнем определена възраст, започват и проблемите – фини бръчки и тъмни кръгове, торбички под очите....
Околоочнире кремове са с по-мазна текстура. Те хидратират кожата и й доставят различни хранителни вещества. Активно се противопоставят на стареенето на клетките и появата на мимически бръчки и имат способността да намаляват проблемите, характерни за тази зона – подпухнали очи, зачервявания, следи от умора и недоспиване. Дори да използвате най-скъпия фон-дьо-тен, това няма да ви помогне за да прикритие недостатъците си, а всъщност може да стане още по зле и да имате точно обратния ефект. Ако кожата под очите ви е суха, е много по вероятно бръчките да са доста по забележими.
Единственият начин да запазим тази част на лицето си с младежки вид възможно най-дълго е като редовно използваме околоочен крем. Не мислете обаче, че като нанасяте огромно количество, ще имате по добри резултати. Околоочните кремове са с доста по гъста и мазна текстура и изобщо не трябва да се прекалява с тях. Необходимо е минимално количество, което трябва да се разнесе с леки, потупващи движения, като най - подходящо е да използваме безименния си пръст. С него ще прилагате най - малко натиск, а топлината на пръста ще спомогне за по доброто нанасяне и абсорбиране на продукта.


От известно време използвам  Околоочен подмладяващ Серум-гел на Израелската козметична компания ,,Health and Beauty'', чийто официален представител и вносител е Marelin Cosmetics. За сега съм много доволна и забелязвам, че много добре хидратира и изглажда фините бръчки. С дълбоките, честно казано, никой продукт не може да се справи, поне при мен, но определено нямам предишната подпухналост и по тъмни кръгове под очите си. Серумът е с чиста и нежна структура, абсорбира се бързо и е с доста забележим моментален лифтинг ефек. Гелът съдържа овлажняващи съставки като екстракт от Алое Вера и Лайка, масла от Морков и Роза, Зехтин както и минерали от Мъртво море. Всички те заедно са отлична превенция срещу бръчки и тъмни петна около очите. Подходящ е за всички типове кожа.

Важно е да се грижим за кожата си, за да запазим младият й и свеж вид за по-дълго време, но за целта трябва да подбираме внимателно продуктите, които ще използваме. Те трябва да отговарят точно на нуждите на нашата кожа.

Популярни публикации