My Hair /Part 2

Здравейте приятели! 😊

Като човек, който мрази еднообразието имах периоди, в които пробвах и продукти на други брандове, но рано или късно пак се връщах към Matrix. Това не означава, че останалите марки не са ми харесали / с някой изключения. Имаше и такива, които директно изхвърлях или подарявах на някой /, просто моята коса най - добре се повлиява от Matrix.
Ето и продуктите, които използвам в момента. Те са от серията Biolage Advanced RepairInside, но през годините съм използвала почти всички серии на марката и няма такава, която да не ми харесва.
Спрях се на тази серия, защото най добре пасва на нуждите на косата ми в момента. След като родих, а и по време на бременността ми, нещо в мен тотално се побърка, кожата ми стана суха, косата ми стана суха, започна да се къса и загуби обичайния си блясък, а точно тогава бях с Омбре, целящо по рядко да посещавам салона, защото с появата на малко бебе нямаше как и начина ми на живот до сега да не се промени. 
Biolage Advanced RepairInside!
Тя е насочена да подхранва и хидратира изтощените, късащи се коси. Нежно почиства косъмът и придава блясък. Действа против накъсване. Косата става здрава и устойчива, с подобрена еластичност и много блясък.
 Съдържа:
✔️Соево масло – елиминира сухотата и заглажда шуплестата структура на косъма. Има силно подхранващо действие. Поддържа елестичността на косъма.   Хидратира и придава блясък.
✔️ Аргинин – стимулира космените фоликули за растеж на здрава, красива коса. Укрепва значително косъма и подобрява неговата плътност. Помага за намаляване на вредните ефекти при химическо третиране на косата. Това е една от основните аминокиселини, които участват в изграждането на кератина на косъма.
✔️ Хидролизиран пшеничен протеин – действа за сгъстяване на косата, като значително я укрепва. Прониква дълбоко до вътрешния слой на кортекса и подхранва в дълбочина. Подобрява цялостната структура на косата. Задържа влагата в косъма и му придава еластичност. Осигурява гладкост и блясък. Образува защитен филм.
✔️ Глицерин - доставя на косата богата хидратация. Овлажнява косъма без неприятното усещане за омазняване. Има свойството да привлича и „улавя” и задържа влагата от околната среда. Изгражда невидим защитен филм около косъма.
Глицерин се съдържа само в балсама.


Както казах вече, много рядко използвам преси, но за сметка на това шесоар през 3 дни и то по приблизително 40 мин., за да постигна напълно суха коса. 😄 🙈 За да я предпазя от топлинната обработка използвам Термозащитен Лосион Matrix TR So Long Damage Iron Tamer. Той предпазва косата от увреждане при топлинна обработка, осигурява ефективна защитава от накъсване при изсушаване със сешоар и изправяне с преса, дори при най-високите градуси. Опримизира ефекта на топлинните уреди, като улеснява оформянето на косата, оставя я гладка, лъскава и запазва нейната здравина. Чуден продукт наистина!


Луди ли сте по цветовете и бичате ли да сменяте цвета на косата си, според настроението си като мен? И най-вероятно се притеснявате, че ще увредите косата си при често боядисване?!?
MATRIX Total Result THE RE-BOND е вашето решение! 
Шампоанът почиства нежно косата и скалпа. Премахва всички неблагоприятни натрупвания и подготвя слабите връзки на косата за възстановяване. Шампоанът работи на следния принцип: Отрицателните йони, останали по косата след химически процедури пречат на създаването на нормални йонни връзки. Лимоновата киселина, позната като хелатиращ агент, която захваща и изчиства отрицателните йони, като оставя слабите връзки подготвени за възстановяване.
Шампоанът съдържа сулфати, защото е необходимо силно повърхностно-активно вещество, което да отстрани упоритите отрицателни йони от кутикулата на косъма. И въпреки това, този продукт е подходящ за боядисани коси, защото той е хелатиращ, а не изчистващ. Изчистващите шампоани премахват натрупванията от повърхността на косъма, както и ексфолират кутикулата. Това принципно отмива и цвета от косъма и причинява неравномерно отнемане на цвета. Хелатиращият шампоан се насочва към изключително вредните минерали, метали и хлор. Формулата е подходяща за боядисани коси, тъй като атакува 4-те основни противника на цвета – твърдата вода, ръждата, калциия, хлора.
Подходящ е за химически третирани коси  (боядисвани, обезцветявани, трайно изправяни, къдрени). 
Активната съставка е него е Лимоновата киселина. Тя спомага за отстраняването на отрицателните йони и по-бързото възстановяване на слабите връзки на косъма.

Тук оставям снимки, с някои от моите hair changes. Само с Черна коса не мога да си намеря снимка. 🙈 











Популярни публикации